Peygamberimizin Eğitim Anlayışını İnceledik

02.06.2023 141

Okulumuz meslek dersleri öğretmen ve idarecileriyle birlikte Peygamber Efendimizin Eğitim anlayışını ve metodunu  inceledik. konuyla ilgili bir kaç kitap, makle, raştırma ve yazı inceledikten sonra ulaştığımız çalışmalardan en kapsamlısı olarak Prof. Dr. Abdullah ÖZBEK hocamızın "Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed" adlı esrini  en kapsamı çalışma olarak tespit ettik. Peygamberimizin sahabeyi eğitimini örneklerle anlatan kitapta Peygamber efendimizin eğitim metodunda, örnekleme, tüme varım. tümden gelim, uygulayrak öğrenme, empati kurma, öğrenen merkezli öğrenme, canlandırma, temsil, ödüllendirme, motive etme.. gibi metodları uyguladığını, çağımızdaki eğitm metodlarını uyguladığını öğrendik. Peygamber efendimizin eğitim metodları konusunda da okulumuz öğretmenlerine seminer verdik. Ayrıca öğrenilerimize de "Peygamber Efendimizin Eğitim Yöntemleri" konulu konferans düzenledik. Konferansta GRÜ öğretim üyesi Hüseyin ÇOLAK hocamızı misafir ettik.

02-06-2023