Okul Müdürünün Ders Denetimleri

Okul Müdürünün Ders Denetimleri

          Okul müdürleri, öğretmen performansını ölçmek, öğretmeni yetiştirmek, öğretimin etkililiğini artırmak ve sınıf içindeki öğretimin seviyesi denetlemek üzere her öğretmenin dersini dönemde en az bir kez ziyaret ederek denetim yapmaktadır.

       Okul müdürlerinin görevleri arasında sayılan öğretmen denetimi iki temel amaca dayanır. Bunlardan birincisi öğretmenin mesleki gelişimini sağlayarak etkili eğitimin gerçekleşmesine katkıda bulunmak, diğeri ise öğretmenin mevcut performansını değerlendirerek mesleki durumu hakkında karar vermektir.

       Bu denetimlerde okul müdürü sıradan zamanlarda ve habersiz olarak öğretmenin sınıfına girerek öğretimi denetlemektedir. Habersiz ve sıradan zamanlarda yapılan ders denetimlerin amacı; öğretmenleri derse karşı güdülemek, öğretimi izlemek, öğretmenin ihtiyacı olduğu hususları belirlemek, sınıf bağlamında okuldaki eğitim öğretim faaliyetlerinden haberdar olmaktır. Bu amaçlarla yapılan ders denetimi okul müdürü ile öğretmen arasındaki iletişimin güçlenmesine, okulda güven ortamının gelişmesine, kendisi ile ilgilenilen öğretmenin okul örgütüne olan bağlılığının artmasına ve motivasyonun çoğalmasına yardımcı olmaktadır.

      Bu amaçla Mart ayı itibariyle okulumuzdaki tüm öğretmenlerimizin sınıfları okul müdürü Yunus AYDIN tarfından ziyaret edilmiş ve ders ziyareti sonrasında öğretmenlerle mevcut durumlar müzakere edilmiştir.

     

30.03.2018 183

30-03-201830-03-201830-03-2018