Millî Eğitim Bakanlığı 2019-2023 Stratejik Planı İncelendi ve Müzakere Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2023 Stratejik Planı ve bununla ilişkili olarak 2023 Vizyon Planı okulumuzda incelendi ve müzakere edildi.

Okul Müdür Yardımcımız Yasin KASAP; Stratejik Plan ve Vizyon belgesi kapsamında;  İmam hatip okullarındaki program çeşitliliği korunacak ve genel ortaöğretimdeki esnek ve modüler yapıyla uyumlu hâle getirileceğini,   İmam Hatip Okulları programlarının ders saati ve ders türü genel ortaöğretim kurumlarına göre çok fazla olduğundan, azaltılacağını,

Meslek dersleri ile akademik derslerin oranları, farklı alanlarda üniversite okuyacak öğrencilere göre planlanacağını, Arapça ders kitapları dinleme, konuşma, okuma ve yazma alanlarında tüm dil becerilerini geliştirecek şekilde bir bütün hâlinde tasarlanacağını ve  Arapça öğreniminin etkileşimli kaynaklarla destekleneceğini, İmam hatip okullarındaki başarılı örneklerinin yaygınlaştırılacağını,Toplumsal sorumluluk ve gönüllülük programları ile model uygulamaların İmam Hatip Okulları tarafından hayata geçirileceğini,Okulların fiziksel altyapılarının iyileştirilmesi ve mevcut fiziksel imkânların daha etkin kullanılması için analizler yapılacağını belirtti.

Maddeler hakkında toplantıda hazır bulunan öğretmenlerin de görüş ve önerileri alınarak değerlendirilme yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2023 Stratejik Planı doğrultusunda okulumuzda da çalışmalar yapıldığını ifade eden Müdür  Yardımcımız Yasin KASAP çalışmalara katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür etti.

14.06.2019 221

13-06-201913-06-2019