Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa SOYKÖK´ten Öğrencilerimize "İmam Hatip Gençliği" Konulu Konferans

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa SOYKÖK´ten Öğrencilerimize "İmam Hatip Gençliği" Konulu Konferans

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa SOYKÖK "İmam Hatip Gençliği" konulu konferansiyla öğrencilerimizle buluştu.

Değerli konferansciyla bizleri buluşturan Anadolu Gençlik Derneği il başkanı okulumuz mezunu Murat YÜKSEL´e ve AGD Bulancak Şubesi yoneticilerine teşekkür ederiz

31.10.2018 510

İMAM HATİP GENÇLİĞİ KONFERANSI

Diyanet İşleri Uzmanı ve eğitimci yazar Mustafa SOYKÖK’ün “İmam Hatip Gençliği” konulu konferansının konuşma notları:

Geç kavramının yaş, biyolojik ve duygusal tanımı vardır. Genç duyguları ile düşünen kalbi ile konuşan insandır.

Hz. Muhammed s.a.s. gençken Hılful Fudul (Erdemliler Derneği) ‘e katılmıştır.

Kıyamet gününde kula beş şey sorulmadan mahşer yerinden adım atmasına izin verilmeyeceğini hatırlatan Mustafa SOYKÖK bunların en önemlisinin “Gençliğini nerede tükettin?” sorusu olduğuna dikkat çekti.

Hz. Muhammed s.a.s ‘in güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildiğini belirten SOYKÖK imam hatipli gencin güzel ahlakın yerleşmesi için bilhassa çalışması gerektiğini hatırlattı.

İyiliğin hakim olması için çalışmalıyız diyen SOYKÖK namazın toplumsal hayatta nereye karşılık geldiğini konuşmalıyız dedi ve şöyle konuştu:

Hud Suresi 87. Ayeti kerimede ölçü ve tartıda hile yapmakla maruf olmuş Medyen halkına peygamber olarak gönderilen Hz. Şuayb’ın (as) namazından bahsedilir: “Ey Şuayb!” dediler, ‘atalarımızın taptıklarını terk etmemizi yahut mallarımızı (ekonomimizi) dilediğimiz gibi şekillendirmekten vazgeçmemizi senin namazın mı emrediyor? Oysa sen, yumuşak huylu, akıllı(bir insan)sın!” Yani; Hz. Şuayb’ın (as) kavmi O’na; “Senin namazın mı bizim atalardan beri tapındığımız putları terk etmemizi, faizcilik, tefecelik ve her türlü yolsuzluktan vazgeçmemizi ve zulümleri bırakmamızı söylüyor?” diye soruyorlardı.

Peygamber Efendimizin tevhid ve adalet mücadelesi vermiştir. Peygamberimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Peygamberimiz vefat ettiğine göre bu misyonu kim yürüyecek ? Tabiki biz. Tabi ki imam hatipli gençler…

İnsanların en hayırlısı çok kariyer yapan değil, çok para kazanan değil, insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bugün en çok göz ardı ettiğimiz şey budur.

31-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-2018